Selasa, 1 Mei 2012

iON Health - Sistem Penapis & Penciptaan Air Anti-Oksidan Berakali

iON Health – AIR MASA DEPAN


SISTEM iON HEALTH – Sisitem Penapis dan Pencipta Air Anti – Oksidan Beralkali
Bayangkan air minuman yang boleh membantu anda :


* Mengurangkan berat badan dan menjaga berat badan ideal
* Melambatkan kesan penuaan
* Meningkatkan sistem imun terhadap penyakit
* Mengurangkan tekanan darah
* Mengurangkan risiko penyakit kardio vaskular
* Mengurangkan tahap gula dalam darah pada pesakit diabetes
* Mengurangkan risiko menghidapi osteoporosis
* Mengurangkan tahap asid urik pada pesakit yang menghidapi gout
* Mengurangkan masalah alergi seperti asma,resdung dan dermatitis
* Mengikat radikal bebas dan melindungi DNA daripada kerosakan oksidatif
* Meningkatkan kesan anti-oksidan vitamin C
* Memulihkan ulser gastro duodenum dan mencegah daripada berulang
* Memulihkan fungsi hati yang bermasalah hepatik

Ujian telah dilakukan dimana ujian untuk larut lemak :

Satu sudu teh minyak masak dibubuh dalam 2 gelas air iON HEALTH dan satu gelas lagi air paip, dan kacaukannya.Selepas beberapa minit , minyak didapati terlarut dalam gelas iON HEALTH (berlaku pembauran minyak dan air iON HEALTH),manakala minyak yang dibubuh dalam air paip kekal terasing.

Ini menunjukkan bahawa kelompok molekul kecil dalam air dalam iON HEALTH yang bersifat alkali dan anti-oksidan dapat menembusi sel lemak dalam badan dengan efektif,untuk melangsingkan badan kita.

Isnin, 30 April 2012

Masih ramai tidak tahu kewujudan Tribunal Tuntutan Pembeli Rumah (TTPR)


Masih ramai tidak tahu kewujudan TTPR

KEPALA BATAS 28 Nov. 2010

- Kesedaran orang ramai tentang kewujudan Tribunal Tuntutan Pembeli Rumah (TTPR) masih rendah menyebabkan mereka sering kali menjadi mangsa pemaju yang tidak bertanggungjawab.

Pengerusi TTPR, Bhupindar Singh berkata, masih ramai pembeli rumah tidak mengetahui fungsi tribunal itu yang boleh membantu mereka menyelesaikan sebarang tuntutan daripada pemaju. Full text here
Bisnes Wanita

Ahad, 29 April 2012

Jabatan Kerajaan Malaysia Directory

Browse by alphabets: A B D F G H I J K L M P R S U Y

Testimoni Produk Trace Mineral (TM)

KANSER PARU-PARU SEMBUH DENGAN MENGAMBIL TM-1

Rosdi bin Muhamad
Kg Padang Balang, Gombak, KL.

Masalah: Kanser paru paru peringkat ke 3(disahkan pada bulan puasa 2005)
DAN paru-paru berair (disahkan pada minggu pertama Hari Raya 2005)

Pengakuan:-

Kerja saya sebagai pemandu van untuk penghantaran barang yang menuntut saya berulang alik dari KL-Ipoh, KL-Kuantan, Mentakab dan KL-Seremban. Saya seorang perokok dan setiap hari saya terdedah kepada asap kenderaan dan habuk ketika memunggah barang dari van.

Pada bulan puasa 2005, ketika memunggah barang yang menyebabkan habuk berterbangan, nafas saya sesak sehingga batuk batuk dan ketika ke Temerloh, demam pula. Setiba di Kuala Lumpur, demam saya menjadi semakin teruk sehingga menggigil dan tiada kudrat untuk mengikat kain pelekat atau mengangkat tangan. Bila ke klinik, doktor beri ubat gastrik tapi lepas seminggu masih belum baik dan semasa itu mesti terus bekerja kerana tidak mendapat cuti.

Di hari terakhir puasa (malam raya), kerana keadaan saya yang begitu teruk, anak saudara saya bawa saya ke Hospital Besar Kuala Lumpur. Selepas pemeriksaan X-ray dan darah, doktor tahan saya masuk wad. Tapi saya merayu sebab esoknya nak sambut raya dengan famili. Tapi bila keadaan saya kronik, esoknya saya ke hospital. Doktor mengesahkan saya menghidap KANSER PARU PARU peringkat ke-3 dan perlu rawatan Chemotheraphy.

Selepas 2 minggu, saya dibawa ke IPR (Institut Respiratori), mereka mengesahkan saya juga mengidapi PARU PARU BERAIR da sebanyak 550 liter lendir berwarna kuning kecoklatan dikeluarkan dan ia dilakukan sebanyak 5kali, bermakna sejumlah 2,750 liter lendir dikeluarkan!

Untuk rawatan Chemotheraphy, saya berulang setiap 2 minggu sekali ke GH, tapi Allah saja tahu ketakutan saya untuk rawatan Chemotheraphy kerana kesakitannya begitu menakutkan.

Pada bulan Mei 2006, (ketika masih dalam rawatan Chemotherapy) isteri saya beri saya minum air campur TM-1 tanpa memaklumkan kepada saya. Yang menghairankan, sakit di dada terus hilang menjadikan isteri saya terus yakin. Kemudian saya amalkan TM-4 dan selepas 2 hari, batuk saya berhenti. Minggu lepas saya telah ke hospital untuk buat CT scan dan doktor telah maklumkan saya telah sihat.

Saya amat yakin dengan produk TM.

Alhamdulillah, selepas minum TM-1 selama 5 bulan dan TM-4 selama 3 bulan, saya sembuh. Bayangkan tahun lepas pada bulan puasa saya dimaklumkan hanya mampu hidup lagi setahun tapi Alhamdulillah kini saya sendiri rasa lebih sihat.

Pengikut

Chat Room

widgeo